уторак 23 Jul 2019
Штампа

Обавештење о одржаном стручном скупу у Сава центру 23.12.2014. год.

 

Ловачка комора Србије је и ове године успешно организовала стручни скуп за близу 1.000 чланова Коморе са лиценцама за: израду планских докумената, обављање стручних послова газдовања ловиштем и обављање послова ловочуварске службе. Стручни скуп је организован у Сава Центру уз присуство великог броја званица и уважених гостију као представника институција које имају утицаја и баве се широком лепезом послова из области ловства. Од гостију посебно издвајамо представнике ресорног министарства и то Проф. др Зорана Рајића, државног секретара у Министарству пољопривреде и заштите животне средине, и директора Управе за шуме Перицу Грбића који су се у уводном делу обратили ловним радницима и дали им подршку у њиховом раду.  

 

 

Обраћање државног секретара Проф. др Зорана Рајића

 

На стручном скупу су учествовали еминентни страни и домаћи предавачи који су своја знања и практична искуства из области ловства успели да, кроз актуелне теме, пренесу окупљеним ловним радницима са територије целе Србије. Од станих предавача учествовао је: мр Домагој Крижај, помоћник министра пољопривреде Р. Хрватске са својим сарадником Марком Томљановићем, начелником сектора за ловство, Управе шумарства, ловства и дрвне индустрије у оквиру истог министарства. Гости из Хрватске су одржали уводно предавање на тему развоја ловства у Хрватској а након тога су на радионици са лицима лиценцираним за израду планских докумената имали предавање на тему планирања газдовања дивљачи након чега је вођена стручна дискусија везана за ову тему. Посебна пажња на скупу била је посвећена темама везаним за положај службеног лица у ловишту и поступак спровођења овлашћења ловочувара, где је у својству предавача био Радосав Карличић, дипл. правник, из стручно-административне службе Ловачке коморе.  Потом је уследило предавање мр Михајла Хаџи Павловића, са бројним примерима из праксе, на тему која се тиче обуке и коришћења паса трагача по крвном трагу.

Осим одржаних предавања у склопу едукације ловних радника свим учесницима скупа подељена је Брошура за ловочуварску службу, у којој су детаљно обрађене теме које су биле предмет предавања везаног за положај службеног лица у ловишту и поступак спровођења овлашћења ловочувара чиме је дата могућност ловним радницима на терену да се у свако време могу подсетити својих дужности и овлашћења али да исто могу користити и у сарадњи са надлежним државним органима.

Такође, и на овој едукацији се говорило о безбедности приликом спровођења службених радњи као и у организацији лова, те је Ловачка комора уз наведену Брошуру свим присутним ловним радницима поделила рефлектујуће прслуке са логом Коморе.

 

посетиоци

Ко је на мрежи: 10 гостију и нема пријављених чланова

ТЕМЕ, АНАЛИЗЕ...