уторак 23 Jul 2019
Штампа

САОПШТЕЊЕ

Дана 27.09.2014. године, у ловишту „ Дубичка река“ у Трстенику догодио се напад на ловочувара З.Ђ. који је запослен у Ловачком удружењу „Трстеник“ у Трстенику, од стране лица В.А. и З.А. који су са још једним лицем затечени у незаконитом лову. Том приликом је В.А. прво физички напао ловочувара, да би потом отео мобилни телефон којим је ловочувар З.Ђ. фотографисао наведена лица и псе који су се налазили на лицу места. Савесношћу ловочувара избегнуте су теже последице а цео случај пријављен надлежној ПС Трстеник чији полицајци су изашли на лице места. Ловачка комора ће, као и у недавном случају напада на ловочуваре у Пријепољу, са интересовањем пратити цео случај, посебно у делу који се односи на квалификацију кривичног дела, с обзиром да члан 56. Закона о дивљачи и ловству каже „Ловочувар је службено лице са одговарајућом лиценцом запослено код правног лица које је регистровано за обављање ловочуварских послова“. Овим путем Ловачка комора упозорава на тежак положај ловочувара који су увек први на удару у спровођењу закона и заштити дивљачи као државне својине. Ловачка комора ће као струковна организација ловних радника и убудуће реаговати у оваквим и сличним ситуацијама, у циљу заштите права и интереса професионалних ловних радника.

Кривична пријава

Допис Дирекцији полиције