недеља 25 авг 2019
Штампа

НАСТАВАК САРАДЊЕ ЛКС СА СТРУКОВНИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА ДРЖАВА ЕУ

 

Након потписивања међународног Споразума о међусобној сарадњи између Комора две суседне државе, Србије и Мађарске, створен је правни оквир за успостављање шире сарадње на питањима од заједничког интереса у области ловства. С тим у вези ЛКС, на челу са председником проф. др Милутином Ђорђевићем, је добила позив од колега из Мађарске да присуствује Сајму лова у Путноку, организованом под покровитељством потпредседника Владе Мађарске госп. Шемјен Жолта, од 7. до 9. септембра ове године. ЛКС је учествовала на овом скупу као једини представник државе са подручја југоисточне Европе која није чланица ЕУ. Сајам лова у Путноку је имао официјелни и неформални део. У првом делу, сајам је отворио потпредседник Владе Мађарске Шемјен Жолт, који је поздравио представнике делегација ЦИЦ-а, ФАЦЕ-а, затим делегација држава Словачке, Србије, Словеније, Аустрије, Румуније и Чешке, као и више међуародних организацијa. Том приликом указана је посебна част присутним делегацијама, чији су представници након поздравног говора, позвани да се придруже председнику Ловачке коморе Мађарске др Јамбор Ласлу на бини, одакле су наставили да прате официјелни део програма.

У неформалном делу уприличен је велики број састанака од којих би требало посебно издвојити срдачан разговор са потпредседником Владе Мађарске Шемјен Жолтом, који је нагласио добре међусобне односе и важност сарадње између две државе. Председник ЛКС проф. др Милутин Ђорђевић је истакао значај подршке коју имају колеге из Мађарске од стране државе, док се у наставку захвалио на подршци коју ЛКС-у пружа мађарска Ловачка комора, са надом да ће се добра решења мађарског ловства применити у Србији. На крају је позвао домаћине на проширивање сарадње и упутио позив за поновни сусрет у Србији.

Делегација ЛКС имала је састанке са представницима ЦИЦ-а и ФАЦЕ-а, у којима су разматрани тренутни проблеми у области ловства заједнички за све земље Европе.  Са председником Ловачке коморе Словачке др Тибор Лебоцки је договорено интензивирање међусобне сарадње у наредном периоду.

Овде погледати видео.

посетиоци

Ко је на мрежи: 13 гостију и нема пријављених чланова

ТЕМЕ, АНАЛИЗЕ...