уторак 23 Jul 2019
Штампа

ОБАВЕШТЕЊЕ ПОВОДОМ СУДСКИХ ПОСТУПАКА У КОЈИМА ЈЕ АНГАЖОВАНА ЛОВАЧКА КОМОРА СРБИЈЕ

 

Ловачка комора Србије (у даљем тексту: Комора), обавештава ловне раднике и ширу ловачку јавност да је поступак који је покренут на основу кривичне пријаве коју је поднела Комора, а који је вођен пред Основним судом у Трстенику и Вишим судом у Крушевцу за кривично дело напад на службено лице из члана 323. став 1. КЗ-а, правоснажно окончан осуђујућом пресудом.

 Подсећамо да се напад на ловочувара Зорана Ђурића догодио 27.09.2014.године,  после чега је уследило подношење кривичне пријаве. Након две године, са поносом можемо да констатујемо да је статус службених лица у ловишту потврђен кроз судску праксу, што ће имати велики значај за будуће поступке који се буду водили поводом напада на ловочуварску и стручну службу. Тренутно се за ово кривично дело воде поступци пред судовима у Пријепољу и Книћу, што показује да су напади на наше чланове учестали, али се надамо да ће правилно квалификовање напада на службена лица у ловишту, имати убудуће ефектан превентивни карактер и да се напади на ловочуварску и стручну службу приликом обављања послова неће догађати. 

Као и у случају напада на службено лице у Трстенику, Комора ће стрпљиво пратити поступке у Пријепољу и Книћу, како би наши чланови који обављају послове у ловишту добили законом гарантовану судску заштиту. 

Извод из пресуде можете погледати овде

посетиоци

Ко је на мрежи: 13 гостију и нема пријављених чланова

ТЕМЕ, АНАЛИЗЕ...